Sunday, February 22, 2009

forgivenees


forgiveness....
its hard thing to do, right??
some people said,

'it's easy to forgive, but hard to forget'

for me,

we need both...
the forgive and the forget



this evening,

aku ader la chat ngam my old buddy, S
not Serena Van Der Woodsen in Gossip Girl..
but my former high school friend...
yeah, we started our conversation with good aura..
but in the end, it be an dramatic ending..


kitorang cakap pasal high school...
S, mengadu kat aku yg kat high school dulu..
knape layanan begitu yg S perolehi...
I give my reason, why we done that to her..
she accepted it with open heart,
but, one thing S said to me...
'sejarah tetap sejarah sim...
kalu kita maafkan pom, still ader parut..'

aku terdiam...

mmg mudah untuk kita maafkan org,
tp aper yg telah org laku kan kat kite,
akan tetap tersemat di kepala otak...
so, aper yg kita perlu buat??
ntahlah, aku pom banyak benda yg belom org forgetkan lagi...
setakat forgive, mmg buleh, tapi kalo dier tringat balik
samer jer result dier...
that's why, kalu aku ader masalah ngam org..
aku akan mintak maaf, tu mmg lah...
and aku akan yakin kan dier supaya jgn ingat la perkara tue...
mustahil, kalu ndak lupakan benda yg melukakan hati kita...
tapi sekurang-kurang nyer, jgn lah di ingat...
tu jer yg kita leh laku kan...



papepom, ingat lah ayat keramat ni....
'kita xleh puaskan hati orang and
org xleh puaskan hati kita,
so be yourself...'




owh ya,
right now
not S, my former schoolmate
, jer yang ader probs..
the other S...
a little S...
hurm, kalu little S bc blog aku ni,
sabar jer lar erk??
patient ramai kot today...
maklum lah weekend ni...
hidup kita mmg penuh ngam penantian...
so, xsalah kalo kita waiting kan??
aper yg berlaku hari ni,mmg di luar kuasa kita...
dont blame ur tummy, but blame the system...

that's all folks!!



p/s: waiting for my big apple~~~ heee....



hugs and kisses!!!

4 comments:

aM said...

little s?sape little s?huhu
big apple on d next outing. i'm not promising..i'm just planning.^_^

Hafeez Halim said...

little s pom xknal??
ala, makcik yg jual potpuri tu lar...
ingat x??

aM said...

ooo...mkcik tuh...since die jadik penyabar hari tu,makin laris jualan potpuri die..haha

Hafeez Halim said...

yeke???
aku ingat potpuri
dier dah jd baja organik dah...
bgus2!!!
semanat keusahawanan tinggi..