Monday, January 19, 2009

Kugiran Medhu

mereka inilah yg slalu mewarnai hidup aku
aku dapat merasa manis+masam+masin+pahit
kehidupan
thanx guys!





Ahmad Akhyar a.k.a 'Kia BJ'

Kita start ngam Kia,
BJ tu membawa maksud 'Bukit Jong'
tp bg aku BJ tu 'Budak Jahat', he3..
dier ni seorang yg x mementingkan
soal paras rupa,
perangai atau tabiat sesorang...
dier mmg friendly,
xkira lah org tu dibenci macam maner pom
tapi dihati nya, org itu tetap sama..
walaupom kadang2 kita terpaksa repeat aper yg kt
cakap kat dia kerana mamat ni lack of consentration...
huhuhu..kami penah di gossipkan sbg 'cousin'
selama 1 sem.. org percaya...
aper yg menarik tentang Kia ni..
dier slalu jer baik dengan semua org..
lebih drpd friendly, and satu lagi Kia ni pemurah..
Sgt membantu aku utk membuat keputusan..
Seorg yg sgt mempengaruhi aku...



Azham Mohamad a.k.a 'Jepon'

Seterusnya Jepon lak,
mamat ni mmg dr dulu lagi duk ngam aku,
satu sekolah ngam aku.. salah sorg drpd B1-7 Geng
Jepon ni sangat sensitif org nyer,btol kew???
penah digelar 'Mat Gig' dan
Jepon lah yg paling bnyk idea
dlm grup 'Kugiran Medhu'
dan, aku slalu berselisih faham ngam Jepon,
mungkin mulut aku ni jahat atau Jepon sensitif??
hurm,kalo kitorang kuar jenjalan,
mesti ader idea yg kuar dr kepala otak Jepon ni..
seorang yg pemalu apabila di kalangan org
dan sometimes Jepon ni lucu org nyer...
salah sorang yg banyak membantu aku jika aku di dalam probs..



Muhammad Rofie a.k.a 'Mat Capt'

Okey, aper yg menarik tentang Mat Capt ni,
dier pom salah sorang drpd 'Mat Gig'..
aku slalu dapat info2 baru tentang muzik underground
dari Mat Capt...
Org nyer manis sangat, lebih2 aper bila die ketawa..
Sifat nya sgt larh pemalu,walaupom dikalangan kami..
tp Mat Capt mempunyai hati yg sgt mulia.. hurm, sgt pandai
bermain kata2... (bukan bermaksud Mat Capt ni playboy) tapi
mmg best borak ngam dia kalo kita tengah jammed and moody...
dgr cerita dari Mat Capt leh menghiburkan hati...
tetapi,kalo berlaku sebarang kesulitan, Mat Capt selalu
menjadi pendamai diantara kami dan grup lawan...
Mat Capt sgt baek hati, seperti Jepon, dier jugak bnyk
membantu aku di dalam masalah..




Muhammad Aslam Haneef a.k.a 'Kuupa'

My bestfriend...
seorg yg kecil perwatakan nya tetapi begitu matang pemikiran nya
huhuhu... tiap kali ada masalah,
Kuupa larh yg selalu menenangkan aku walaupom skrg
Kuupa brada jauh di perantauan, tp dier tetap dihati
bermula time f1 agi,aku sekelas ngam dier sehingga f4..
walupom f5,aku ngam Kuupa x sekelas,
tapi dier adalah salah sorg drpd B1-7 Geng
bnyk kenangan manis bersama nya, dan paling aku ingat adalah
'pendek hitam dan putih tinggi'..
kami pernah di suspek sbg duo pencuri time kat skool dulu
hahaha, mmg bodoh...
Kuupa tetap menghubungi aku walaupom sibuk di Osaka University
hurm, I miss him very much...
aku banyk mengenali dunia dgn Kuupa, dan time aku new kat KL,
Kuupa lah yg bnyk membantu aku..
hadiah yg paling bermakna bg aku,sebuah kamera 'CASIO EXILM'
huhuhu.. thank dude!!!


Mohd Hafize a.k.a 'PG'

Ader org panggil 'Kucing','Totot' dan 'Leman'
bg aku, walaupom aper yg di panggil, PG tetap bersama aku,
dr f5, aku merempat di dorm nya, dan seterus nya berlanjutan
sehingga ke menara gading...
aku still agi sebilik ngam PG
Pernah memegang gelaran 'Mr Cool',
kerana perwatakan nya yg tenang dan selamber
xkira masa, tempat and situasi...
hahaha..
dan satu lagi, apabila mulut nya berbunyi,
maka pecahlah perut org yg mendengar nya...
PG begitu funny!!! hahaha...
Time aku sedih and serabut dgn pelbagai masalah..
PG lah satu2 nya yg dapat
mengembalikan senyuman dan gelak tawa bagi aku,
PG mmg cool abes..
dan kalu korang ndak buat sesuatu yg giler atau memerlu kan idea yg killer,
PG larh org nya... hahaha, suka sgt modify something...
dr handphone leh bertukar menjadi laptop..
xcaya?? cari lah PG...



Ahmad Farhan a.k.a 'Harun'

Harun, nama yg begitu sinonim dengan dunia permotoran,
sgt pakar dgn enjin dan pelumba yg handal..
tapi itu semua old story,
skrg Harun berada di negara matahari terbit,
sama seperti Kuupa, walaupom jauh di Fukuoka,
tapi member disini mmg xputus
menerima khabar dari sana..
merupakan salah seorg ahli B1-7, dan perwatakan nya yg begitu matang..
jika terdapat masalah yg rumit dan memerlukan view org lebih dewasa,
Harun lah pilihan terbaek kami.. hurm, walaupom dier nakal di sekolah dulu
soal study nya dan member, selalu dititik beratkan,
Harun juga menjadi pilihan aku untuk merungkai pelbagai permasalahan
dan mendapatkan service nasihat daripada nya adalah sesuatu yg bijak!
seorng yg pendiam tetapi jika korang kenal dan rapat, korang dapat tahu
bahawa Harun ni seorng yg bnyk mulut..(bukan banyk paruh!!)
hahaha...
owh ya, Harun juga pandai mengunting rambut..


Mohd Nasrun a.k.a 'Nayo'

My bestfriend too...
huhuhu..kalu korng tgk and nilai Nayo dari 1st sight,
korang akan rasa boring dengan mamat ni...
ini kerana perwatakan nya yang diam dan ala2 nerd gitu..
tapi rahsia disebalik Nayo,
adalah dia merupakan member yg paling
sempoi dan sgt menjaga hati org...
walaupom agak baran org nyer, tetapi sgt menjaga
nilai persahabatan... huhuhu... Nayo juga meninggalkan aku utk study di Iwate,Japan..
hurm,knapa lah aku xleh join Nayo atau Kuupa atau Harun??
huhuhu... xpelah mungkin bukan rezeki aku... Nayo juga sgt cermat org nya...
segala perbuatan nya dier pikir dulu.. kdg2 naek boring gak...
setia menemani aku di Kolej 12 dulu... hahaha, Nayo juga sgt protective..
lebih2 lagi jika aku bertanyakan pasal Nadia... huhuhu..
siapa Nadia??
hanya aku dan Nayo jer yg tahu....:p




Nur Liyana a.k.a 'Chek'
Satu2 nya bunga dikalangan kumbang2 gatal..
hahaha...
Chek, seorng yg begitu caring terhadap aku..
walaupom sibuk ngam Civil Engineering nya, tetapi
selalu menemani aku jika aku sedih+lonely or boring..
seorang yg begitu setia dgn aku,
xhenti2 melayan aku
walaupom aku kdg2 contact, and kadang2 aku wat bodoh jer..
aku begitu bangga dapat seorng kawan yg bgtu baek mcm Chek ni..
Chek juga bukan baek dgn aku jer, tetapi dgn member aku...
(kan semua satu sekolah, mestilah baek kan??)
hahaha...yg paling best tentang Chek adalah sanggup temani aku kol 3pg
untuk berborak dgn aku.. kalu org laen, mungkin xsanggup.. tapi Chek,
itu adalah perkara biasa, jika bergelar friend..
satu rahsia Chek, Chek banyak skandal... tol kew??
hahahaha...


Nik Adam Ahmad a.k.a 'Budel'

Walaupom mempunyai satu sifat, iaitu tidak mengaku org Kandis,
Budel mmg member yg sgt loyal.. kalu aku balik ke kampung halaman,
1st thing yg aku buat adalah contact Budel...
Salah seorang 'Mat Gig' gak dan mempunyai knowladge yg sgt
mendalam dalam arena underground music..
Aper yg menarik tentang Budel ni, dier seorng yg rilex and cool..
walaupom x se'cool' PG, tp Budel selalu di sakat oleh member yg lain... tp
Budel is Budel... Dia rilex jer... Mmg Budel lah yg selalu akan menemani aku,
xkira lah kol brape atau dalam cuaca macam maner skali pom, Budel tetap di samping ku!
Budel, i salute you!!!



Ahmad Syafiq a.k.a 'Jusoh'

Salah seorang daripada geng Bachok..
org yg sgt sibuk, tapi lepak ptg2 kat Pantai Irama ngam aku
Jusoh, yg sgt dikenali dgn sikap friendly nya
(lebih2 lagi kalo girls)
mmg best kalo dapat duduk satu meja dgn Jusoh
dan sembang kosong dgn nya... Jusoh jugak banyak membantu aku
lebih2 lagi dalam pembikinan blog ni... Jusoh ni satu jer sikap nya...
sgt keras kepala, kalo dier cakap xndak,
jgn lah memaksanya kerana result nya still no..
mempunyai kakak yg menjadi kegilaan ramai ..
huhuhu..
tetapi Jusoh akan wat bodoh jer kalo tanya pasal Kak Ti nyer...
biasa larh, siapa xsyg kakak kan??
huhuhu... satu perkara menarik pasal Jusoh..
kalo ndak guna kereta dier, mesti ader girl dalam keta tue..br enjin leh start..
huhuhuhu...



Friends,
adalah satu benda yg sgt berharga
selepas family
hargailah mereka

'GOOD FRIENDS ARE FOREVER'

hugs and kisses!!!


2 comments:

kikiEy said...

friends is everytng.

geng b1-7 jahat neh kt skul,hahaa


chek?
oh,ingt dia.

Hafeez Halim said...

huhu...
b1-7 geng jahat ko??
xpo, nanti aku publish artikel
pasal b1-7...

p/s: sek2 dio baek lar~~